Pomeranian Boo Köpek Eğitimi

Pomeranian Boo Köpek Eğitimi ve Hakkındaki Bilinmeyen Tüm Özellikleri! 

Pomeranian Boo köpek ırkı; yalnızca görüntüleri nedeniyle değil, küçük boyutları ve neşeli tavırları ile de birçok köpek sever tarafından tercih edilmektedir. Ülkemizde en fazla beslenen köpek ırklarından olan Pomeranian’ın şuursuzca çoğaltılması, orijinal Pomeranian köpeklerin azalmasına sebep olmaktadır.

 Pomeranian Tarihçesi 


Spitz ırkına bağlı en küçük üye olan Pomeranian köpek ırkı, ilk olarak İzlanda sınırları içerisinde, kızak köpeği olarak kullanılmıştır. Alman Spitz soyundan üretildikleri için, bazı bölgelerde Cüce Spitz olarak da bilinmektedirler. İsmini ise, günümüzde Polonya ve Almanya’nın bir bölümünü kaplayan Pomerya bölgesinden almaktadır. Bu ırk, ilk kez İngiltere’de görülerek Pomeranian olarak isimlendirildi, ancak bu köpek günümüzde bilinen Pomeranian değildi. 

Onlar genellikle beyaz renkli ve 30 kilo ağırlığındaydılar. Pomeranianların ilk örnekleri günümüzdeki görünüşlerinden farklı olarak daha iri yapılı ve daha uzun boyluydular. Ev ortamlarında bakılmaya başlamalarından itibaren boyutları giderek küçülerek bugünkü hallerini almışlardır. Mozart, Kraliçe Victoria ve Marie Antoinette pomeranian cinsini besleyerek, bu ırkın başta İngiltere olmak üzere, tüm Avrupa’da popüler olmasını sağlamışlardır. 

Pomeranian Boo Köpek Eğitimi Nasıl Verilir?

 Pomeranian Boo ırkı; çok akıllı, sevimli ve bir o kadar da kurnazdır. Sahibiyle ve ailesiyle zaman geçirmeye oldukça hevesli olan bu köpekler, eğitime de oldukça açıktır. Pomeranian Boo, eğitimlerini kolaylıkla öğrenebilmektedir. Şirinlik abidesi olan bu canlılar, keskin zekaları sayesinde, öğretilen pek çok şeyi hızla kapmaktadır. Ancak, Pomeranian Boo köpek eğitimi verilirken unutulmaması gereken nokta bazen sahipleri ile inatlaşabildikleridir. 

Pomeranian Boo Hangi Eğitimleri Alabilir? 

  • Pomeranian Boo ırkına verilebilen eğitimler şunlardır; 

Yavru Pomeranian Boo Tuvalet Eğitimi Yavru pomeranian ırkı, oldukça küçük boyutlara sahip oldukları için genel olarak ev içerisi tuvalet eğitimi tercih edilmektedir. Yavru pomeranian boo tuvalet eğitimi olarak adlandırılan eğitimde, tüm eğitim süreçlerinde olduğu gibi öncelik sabır, disiplin ve sevgidir. Bu üçünün sağlanmaması halinde başarıya ulaşmak oldukça zordur. Pomeranian Boo’larda tuvalet eğitimi 8. haftadan itibaren verilebilmektedir. 

  • Yavru Pomeranian Boo Eğitimi

 Pomeranian Boo ırkı köpekler, minimal boyutları ve neşeli halleri ile birçok hayvan severin hayallerini süsler. Gün geçtikçe daha da popülerleşen bu ırkın sahipleri, onların eğitime gereksinimi olmadığını düşünse de bu çok yanlış bir düşünce kalıbıdır. Çünkü tüm köpek ırklarında olduğu gibi pomeranianlarda da  yavru pomeranian boo eğitimi sorunsuz ve mutlu bir ortak yaşam için büyük önem taşır. 

  • Pomeranian Boo Temel İtaat Eğitimi 

Pomeranian boo temel itaat eğitimi, bu ırkın aldığı ilk eğitim türüdür. Köpeklerin davranışları, algıları ve beklentileri bizlerle yaşamak adına çok uygun olmasa da köpek eğitimleri sayesinde bunu değiştirmek mümkündür. Pomeranian temel itaat eğitimi ile ilk başta, pomeranianların sahiplerince gözlemlenen olumsuz tutumlarını engellemek adına çözümler üretilmektedir. Ardından “Takip komutu (Bu komut sayesinde sol tarafınızda sizi çekiştirmeden yürümesi sağlanır), Otur Komut, Yat-Bekle Komutu, Otur-Bekle Komutu, Aferin Komutu, Gel Komutu ve Hayır Komutu” gibi komutlar öğretilmektedir. Bu komutlar sayesinde, köpeklerin sahipleri ile daha uyumlu bir hayat sürmeleri ve sosyal yaşamda karşılaşabilecekleri sorunlara karşı sahiplerinin direkt olarak bir komut ile müdahale etmesi sağlanmaktadır. 

  • Pomeranian Boo İleri İtaat Eğitimi

 Pomeranian boo ileri itaat eğitimi, genel itibariyle temel itaat eğitim süreçlerinde almış oldukları eğitimi daha sağlam hale getirmek için uygulanmaktadır. Bu eğitimin en önemli şartlarından biri ise, temel itaat eğitimini başarılı şekilde bitirmiş olmalarının gerekmesidir. 

Pomeranian ileri itaat eğitimi ile; köpeklerin bir önceki aşamada öğrenmiş olduğu komutları, tasmasız şekilde yapmaları sağlanmaktadır. Böylece sahibi köpek üzerinde daha kontrollü bir hale gelebilmektedir. Köpek hangi ortamda olursa olsun, ileri itaat eğitimi sayesinde, sahibinin komutlarını isteyerek ve severek gerçekleştirir. 

  • Pomeranian Boo Koruma Eğitimi (şahıs koruma, bodyguard eğitimi) 

Koruma güdüleri oldukça yüksek olan Pomeranian Boo, koruma eğitimi için son derece geri plandadır. Yani Pomeranian Boo sahiplenmek istiyorsanız, koruma köpeği olarak görevlendiremeyeceğinizi bilmeniz gerekir. Pomeranian Boo’lar oyun köpeğidir. Yapısı gereği daima eğlenceli bir yüz ifadesi sergilemektedirler. Minik bedenleri ile girdikleri ortamların hızla maskotu olan Pomeranianlar, etrafındaki kişileri kendilerine hayran bırakırlar. Ayrıca gördükleri ilgiyi daima kendi avantajlarına çevirirler. 

  • Pomeranian Boo Sosyalleşme Eğitimi 

Pomeranian Boo’lar oldukça sosyal canlılardır. Fakat günümüzde ev içerisinde yaşayan bu köpekler, birçok sosyal ortamı yavruluk süreçlerinde öğrenmediklerinden; ileri zamanlarda evden çıkınca, farklı köpekleri görünce veya diğer sosyal ortam elemanları ile karşılaşınca aşırı tepki verebilmektedirler. Bunu engellemek adına yavruluk dönemlerinde sosyal yaşamlarında karşılaşabilecekleri bütün öğelerin öğretilmesi oldukça önemlidir. Bunun en kolay yolu ise, Pomeranian boo sosyalleşme eğitimi aldırmanız olacaktır. 

Pomeranian Boo’larda Eğitim Kaç Aylıkken Başlar? 


Pomeranian Boo ırkı köpekler, tüm köpeklerde olduğu gibi doğduklarında annelerinden bazı içgüdüsel eğitimler almaktadırlar. Fakat, tabi ki bu eğitim yeterli değildir. Bu nedenle Pomeranian Boo eğitimi yaklaşık 8. haftadan itibaren başlamaktadır. Pomeranianlar büyüdükçe eğitimlere daha yatkın olsalar da eğitimlerine ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi sonuç alınabilmektedir. 

Pomeranian Boo Eğitim Fiyatları 

Pomeranian boo eğitim süreci ne kadar erken dönemde başlarsa o kadar iyi sonuç vermektedir. Doğru davranış kalıplarını öğrenen köpeğiniz ile sorunsuz ve mutlu bir ortak yaşam sürmek için, köpek eğitimi konusunda başarılı ve uzmanlaşmış bir merkez ve eğitmenle çalışmaya özen göstermeniz oldukça önemlidir. Ayrıca çalışacağınız eğitmene karar verirken Pomeranian Boo Eğitim Fiyatları tek tercih sebebiniz olmamalıdır. Yüksek fiyat her zaman kaliteli hizmet sunulacağı anlamını taşımaz. Bu nedenle de eğitmen seçerken oldukça titiz davranmaya özen göstermeniz gerekir. 

Pomeranian Boo Köpek Eğitmeni Nasıl Olmalıdır?

 Pomeranian boo köpek eğitmeni her şeyden önce, ırk ayırmaksızın tüm köpekleri seven biri olmalı; ayrıca, yalnızca iyi bir eğitmen değil, iyi bir koç olma vasıflarını da taşımalıdır. 

Köpek eğitmeni; eğitimin felsefesini, sistemini ve tekniğini köpek sahibine tam olarak anlatmalıdır. Ayrıca köpekler ile iletişimi iyi olan ve sürü davranışı ile ilgili geniş bilgiye sahip, köpeklere ayrı birer birey olarak yaklaşan ve tamamen köpeğe özel eğitim tarzı belirleyebilen eğitmenlerle çalışmak, istenilen sonuca hızla ulaşılmasında oldukça önemlidir. 


Pomeranian Boo Irkının Fiziksel Özellikleri

 Pomeranian Boo ırkı fiziksel özellikleri gereği en çok 30 cm en az 18 cm boya sahiptirler. Ağırlıklar ise 1 kg ile 3 kg arasında değişim göstermektedir. Tam anlamıyla bir kucak köpeği olan pomeranian boolar yaklaşık olarak 15 sene yaşamaktadırlar. 

Oldukça yüksek enerjiye sahip olan Pomeranian Boolar, düşük seviyede egzersiz gereksinimine sahiptirler. Çok oyuncu bir ırk olmaları nedeniyle sahipleriyle saatlerce oynayabilirler ve oldukça zor yorulurlar. 

Pomeranian Boo Irkının Karakter Özellikleri

 Pomeranian Boo ırkının karakter özellikleri arasında öne çıkan tutumu, biraz çekingen davranmalarıdır. Kolay bağ kuramayan bu ırk ilgi bağımlısıdır ve bu nedenle ilgisiz kalması halinde küsebilmektedirler. Daima kendisiyle ilgilenilmesini isteyen Pomeranian Boo cinsi köpeklerin eğitilebilirlik seviyeleri ortalamadır. Hayatlarındaki her şeyi oyun olarak algılamaları nedeniyle eğitim sırasında da eğlenmeleri sağlanmalıdır. 

Pomeranian Boo Bakımı ve Beslenmesi

 Pomeranian Boolar oldukça hassas yapıdadırlar ve bu sebeple beslenmelerine de özen gösterilmesi gerekir. Pomeranian Boo beslenmesi ilk aylarda serbest olabilmektedir. Ancak 3. aydan 12. yaşına dek 3 öğün beslenmeleri gerekmektedir. Şayet çalışıyorsanız öğle öğünlerini sabah ve akşam yemeklerine paylaştırarak verebilirsiniz. Pomeranianlar, dengeli ve düzenli beslendiklerinde çok daha sağlıklı ve çok daha uzun yaşayabilmektedirler. Sağlıklı bir Pomeranian Boo için beslenme tablosu şu şekildedir; 

  • 0,50 kg yavru pomeranian boo – 1/4 su bardağı yemek
  •  1,35 kg yavru pomeranian boo – 1/2 su bardağı yemek
  •  2,25 kg yavru pomeranian boo – 1 fincan
  •  2,7 kg yavru pomeranian boo – 1,5 fincan

Pomeranian Boo bakımı konusunda dikkat edilmesi gereken noktaların başında tüy bakımı gelir. Bu ırkın tüy bakımları sık sık ve düzenli yapılmalıdır. Hatta tüy bakımının her gün düzenli şekilde yapılması oldukça yararlı olacaktır. 

Pomeranian Boo’lar çok tüy dökerler ve bu sebeple de sık olarak ölü tüylerin alınması adına taranmalıdırlar. Ayrıca kendileri için üretilmiş olan özel şampuanlarla belirli periyotlarda yıkanmalıdırlar. 

Pomeranian Boo Hangi Yaşam Ortamı İçin Uygun?

Irkları gereği; bekçi köpeği, av köpeği ve kızak köpeği gibi farklı alanlarda görevlendirilen Pomeranianların ebatları zamanla küçülerek evde bakılabilir boyutlara evirilmiştir. 

Hassas yapıları nedeniyle, müstakil ev ya da apartman dairelerinde bakılması sağlıkları için oldukça doğru bir tercih olacaktır. Evlerin içerisinde kendilerine özel küçük de olsa bir yer olmalıdır. Bu yerde oyuncakları ve yatakları bulundurulursa, ev halkına hiçbir rahatsızlık vermeden kendi kendilerine eğlenebilirler. 

Pomeranian Boo Satan Petshop ve Köpek Çiftlikleri


 Bilinçsizce çoğaltılmaları nedeniyle orijinal Pomeranian Boo ırkı oldukça azalmıştır. Bu nedenle şayet bir Boo sahiplenmek istiyorsanız, güvenebileceğiniz Pomeranian Boo Satan Petshop ve Köpek Çiftlikleri arasından tercih yapmanız gerekir. Orijinal Pomeranian boolar oval bir göz yapısına ve parlak tüylere sahiptir. Kulakları oldukça kısa olan bu ırkın tüylerinin uzun olması nedeniyle kulakları neredeyse hiç görünmemektedir. 

Kuyrukları kuş tüyünü andıran bu köpeklerin tüyleri, sırtlarına doğru düz olarak uzanır. Bu özelliklere bakarak, Pomeranian Boo cinsi köpeğin orijinal olup olmadığını rahatlıkla anlayabilirsiniz. 

Köpeğinizi alacağınız çiftlik ya da petshopu seçerken, ayrıca köpeğinizin tüm veteriner kontrollerinin yapılmış olduğundan emin olmanız gerekir. Bu nedenle köpeğinizin evraklarını kontrol etmeye özen gösterin. 

Pomeranian Boo İçin En Uygun Köpek Maması Hangileridir?

Tüm köpek cinslerinde olduğu gibi, Pomeranian Boo için de doğru mama tercihi yapmak oldukça önemlidir. Hazır mamalar oldukça pratik olduğu için birçok köpek severin ilk tercihidir. Pomeranian boo köpek mama çeşitleri arasında kuru ya da yaş mama tercih edebilirsiniz, fakat yaş mamanın sürekli olarak verilmesi köpeğin ishal olmasına sebep olabilmektedir. Kuru mama seçerken ise bazı kriterler bulunmaktadır. Yaş mama ile kuru mamayı karıştırarak ya da kuru mamaya biraz kemik suyu ya da et ekleyerek de köpeğinizi besleyebilirsiniz. 

Pomeranian boo köpek maması alırken ise, içeriklerini iyi olarak incelemeniz gerekir. Oldukça hassas yapıda olan bu ırk, doğru olarak beslenmezse, ciddi sağlık problemleri yaşam riski taşımaktadır. Oransal olarak ifade etmek gerekirse %10 meyve, %20 nişasta, %30 sebze ve %40 protein içeren mamaları tercih edebilirsiniz. Pomeranian Boo Köpek Maması için doğru içerik şu şekilde olmalıdır: 

  • Artık ve atık et bulunmayan, 
  • Aşırı dolgu malzemesi ve yan ürün olmayan, 
  • Kimyasal koruyucu, renklendirici ve zararlı tatlandırıcılar içermeyen, 
  • Gerçek etten hazırlanan, 
  • Doğal içerikli, Sağlıklı meyve ve sebzelerden elde edilen, 
  • Vitamin, yağ ve lif takviyeleri ile güçlendirilmiş, 
  • Bakanlık onaylı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alman Kurdu K-9 Çoban Köpeği Eğitimi

Pekinez Cinsi Köpek Eğitimi